Zakład Piekarsko - Ciastkarski
Piekarnia „Społem” produkuje szeroki asortyment wysokiej jakości pieczywa oraz wyrobów cukierniczych.
Niezmiennie od lat nasze produkty odznaczają się wysoką jakością oraz doskonałymi walorami smakowymi.
Nie używamy środków spulchniających i polepszaczy!
•W naszej ofercie znajdziecie Państwo szeroki asortyment wysokiej jakości pysznego pieczywa zarówno pakowanego jak i niepakowanego.
•Oferujemy pyszne słodkości np. pączki, eklerki, drożdżówki, gniazda.
Stosujemy tradycyjne metody wypieku oparte na starych, dobrych recepturach. Uzywamy naturalnych surowców, dzięki czemu nasze pieczywo jest smaczne i daje gwarancję bezpieczeństwa zdrowotnego. Cały nasz asortyment wyrabiany jest ręcznie.
Nasz asortyment pieczywa:
Chleb baltonowski - ręcznie wyrabiany chleb pszenno-żytni, z udziałem kwasu i drożdży,wypiekany metodą tradycyjną
Chleb mazowiecki - ręcznie wyrabiany chleb mieszany z większym udziałem mąki pszennej, posypany makiem, wypiekany tradycyjną metodą
Chleb Kornel - chleb żytnio-pszenny, łączy w sobie smak pszennego pieczywa z chrupiącymi ziarnami, pestkami słonecznika i dyni. Złocista, spękana, charakterystyczna, chrupiąca skórka, otacza delikatny miękisz. Bogaty w witaminy i błonnik
Chleb królewski - chleb na zakwasie, o dużej zawartości rozdrobnionych ziaren żyta, pszenicy i soi, z dodatkiem siemienia lnianego, kopru, kminku i anyżu. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza prażonej mące żytniej i pszennej
Chleb szefa 600g - pyszny i aromatyczny chleb na zakwasie z dodatkiem suszu z gotowanych ziemniaków. Długo pozostaje świeży, pachnie niesamowicie. To taki prawdziwie wiejski chlebek
Chleb kresowy 500g - chleb o charakterystycznym tradycyjnym wyglądzie, bogatym składzie i wybornym smaku, zawiera siemię lniane i słonecznik
Chleb pszenno- żytni 500g - wypiekany w blaszkach, ręcznie wyrabiany chleb z dodatkiem kwasu chlebowego i drożdży
Chleb żytni 400g - bogaty w błonnik i wartości odżywcze chleb z dodatkiem drożdży, wypiekany w foremkach
Chleb rodzinny wieloziarnisty - chleb pszenno żytni na zakwasie z otrębami pszennymi i dużą ilością ziaren siemienia lnianego, słonecznika i sezamu. Chrupiąca skórka dodatkowo posypana siemieniem lnianym i sezamem.
Chleb żytni razowy 400g - przepyszny, zdrowy chleb mieszany, z dużym udziałem mąki żytniej razowej
Bułka rozmaitości - bułka z maki mieszanej, z ziarnami słonecznika,prosem, ziarnami soi i sezamu, siemieniem lnianym i płatkami kukurydzianymi. Jej chrupiąca skórka nie ma sobie równych
Bułka śniadaniowa - ręcznie wyrabiana bułka pszenna z udziałem drożdży, wypiekana na blachach
Bułka wyborowa - bułka z ciasta z mąki pszennej, wzbogaconego tłuszczem i cukrem, posypana makiem lub sezamem
Bułka z nasionami Chia – źródło błonnika, białka i kwasów tłuszczowych omega-3.
Charakteryzuje się wspaniałym, lekko orzechowym smakiem oraz wartościami odżywczymi.
Bułka jęczmienna Zdrovitka - smakowita, wypiekana z mieszanki mąk pełnoziarnistych jęczmiennych i żytnich z dodatkiem ziarna jęczmienia, posypana platkami jęczmiennymi, jaglanymi i siemieniem lnianym
Bułeczka drożdżowa - puszysta bułeczka, lekko słodka, idealna na śaniadanie, z dżemem lub samym masłem i szklanką mleka.
Wyroby ciastkarskie
Drożdżówki z serem, z budyniem, z jabłkami, strucle serowe
Gniazdka i eklery z kremem budyniowym, wypiekane z parzonego ciasta ptysiowego
Pączki z marmoladą
Placek drożdżowy babuni z kruszonką
Makowiec drożdżowy z kruszonka
Rogaliki półfrancuskie z marmoladą