Zakład Piekarsko - Ciastkarski

Piekarnia „Społem” produkuje szeroki asortyment wysokiej jakości pieczywa oraz wyrobów cukierniczych.

Niezmiennie od lat nasze produkty odznaczają się wysoką jakością oraz doskonałymi walorami smakowymi.

Nie używamy środków spulchniających i polepszaczy! 


•W naszej ofercie znajdziecie Państwo szeroki asortyment wysokiej jakości pysznego pieczywa zarówno pakowanego jak i niepakowanego.
•Oferujemy pyszne słodkości np. pączki, eklerki, drożdżówki, gniazda.

Stosujemy tradycyjne metody wypieku oparte na starych, dobrych recepturach. Uzywamy naturalnych surowców, dzięki czemu nasze pieczywo jest smaczne i daje gwarancję bezpieczeństwa zdrowotnego. Cały nasz asortyment wyrabiany jest ręcznie.                                                                                                            

Nasz asortyment pieczywa:

Chleb baltonowski -   ręcznie wyrabiany chleb pszenno-żytni, z udziałem kwasu i drożdży,wypiekany metodą tradycyjną

 

Chleb mazowieck-  ręcznie wyrabiany chleb mieszany z większym udziałem mąki pszennej, posypany  makiem, wypiekany tradycyjną metodą

 

Chleb Kornel   chleb żytnio-pszenny, łączy w sobie smak pszennego pieczywa z chrupiącymi ziarnami, pestkami słonecznika i dyni. Złocista, spękana, charakterystyczna, chrupiąca skórka, otacza delikatny miękisz. Bogaty w witaminy i błonnik

Chleb królewski - chleb na zakwasie, o dużej zawartości rozdrobnionych ziaren żyta, pszenicy i soi, z dodatkiem siemienia lnianego, kopru, kminku i anyżu. Swój niepowtarzalny smak zawdzięcza prażonej mące żytniej i pszennej 

Chleb szefa 600g - pyszny i aromatyczny chleb na zakwasie z dodatkiem suszu z gotowanych ziemniaków. Długo pozostaje świeży, pachnie niesamowicie. To taki prawdziwie  wiejski chlebek

Chleb kresowy 500g - chleb o charakterystycznym tradycyjnym wyglądzie, bogatym składzie i wybornym smaku, zawiera siemię lniane i słonecznik

Chleb pszenno- żytni 500g - wypiekany w blaszkach, ręcznie wyrabiany chleb z dodatkiem kwasu chlebowego i drożdży

Chleb żytni 400g - bogaty w błonnik i wartości odżywcze chleb z dodatkiem drożdży, wypiekany w foremkach

Chleb rodzinny wieloziarnisty - chleb pszenno żytni na zakwasie z otrębami pszennymi i dużą ilością ziaren siemienia lnianego, słonecznika i sezamu. Chrupiąca skórka dodatkowo posypana siemieniem lnianym i sezamem.

Chleb żytni razowy 400g - przepyszny, zdrowy chleb mieszany, z dużym udziałem mąki żytniej razowej

 

Bułka rozmaitości -  bułka z maki mieszanej, z ziarnami słonecznika,prosem, ziarnami soi i sezamu, siemieniem lnianym i płatkami kukurydzianymi.  Jej chrupiąca skórka nie ma sobie równych

Bułka śniadaniowa - ręcznie wyrabiana bułka pszenna z udziałem drożdży, wypiekana  na blachach

Bułka wyborowa - bułka z ciasta z mąki pszennej, wzbogaconego tłuszczem i cukrem, posypana makiem lub sezamem

Bułka z nasionami Chia źródło błonnika, białka i kwasów tłuszczowych omega-3.
Charakteryzuje się wspaniałym, lekko orzechowym smakiem oraz wartościami odżywczymi.

Bułka jęczmienna Zdrovitka - smakowita, wypiekana z mieszanki mąk pełnoziarnistych jęczmiennych i żytnich z dodatkiem ziarna jęczmienia, posypana platkami jęczmiennymi, jaglanymi i siemieniem lnianym

Bułeczka drożdżowa - puszysta bułeczka, lekko słodka, idealna na śaniadanie, z dżemem lub samym masłem i szklanką mleka.

 

 

Wyroby ciastkarskie

  

Drożdżówki z serem, z budyniem, z jabłkami, strucle serowe     

Gniazdka i eklery z kremem budyniowym, wypiekane z parzonego ciasta ptysiowego 

 Pączki z marmoladą

 Placek drożdżowy babuni z kruszonką

 Makowiec drożdżowy z kruszonka

 Rogaliki półfrancuskie z marmoladą